3 – 12 – 2018

Deze week valt er niet veel te melden want wij blijven de hele week hier liggen. Er wordt iedere morgen vers brood gehaald en overdag wat klusjes opgeknapt zoals ramen zemen tank van de Maandag generator bijvullen etc. ’s Middags hebben we een uurtje regen maar daarna klaart het op en lopen we nog even het stadje in en halen bij de VVV nog wat informatie.Werkschip waar spudpalen ingezet worden komende weken wordt er hier gebaggerd.
Een van de poorten van Aigues-Mortes
Buitenmuur Aigues-Mortes
Richting zee grote zoutwinningen
Binnen de stadsmuren
Een gedeelte an de fontein
Kerk

Dinsdag 4 – 12 – 2018

Vanaf vandaag krijgen we bijna zomerse dagen. Volop zon en praktisch windstil met temperaturen die oplopen tot wel 20 graden als je in de zon zit. Vandaag gaan we beide naar de kapper die bij ons voor de deur is. Daarna gaan we een wandeling maken met Lola en lopen naar m/s Zuiderster die hier in het kanaal ligt. Het zijn Hollanders en die hebben we via facebook/met de boot door Nederland leren kennen, dus nu maar persoonlijk kennis gaan maken. Ze zijn aan boord en we maken een praatje en spreken af voor donderdag middag om dan gezellig te buurten onder het genot van een aperitiefje. Daarna gaan we nog even bij de bricolage binnen om naar wat platen multiplex te vragen. Dat lukt niet dus gaan we terug naar boord en gaan daar van het zonnetje genieten.

Woensdag 5 – 12 – 2018

Weer dat uitbundige weer van gisteren wat goed te merken is aan de zonnepanelen die max. opladen. Er wordt nog een wasje gedraaid en aansluitend gaan we op de markt nog wat groente inslaan. ’s Middags gaat Thea op de fiets naar de Lid lom wat aanbiedingen te scoren waaronder wijn. Ik hou me gedeisd en doe wat klusjes en geniet verder op het achterdek van de zon.

Mooie zonsondergang

Donderdag 6 – 12 – 2018

Alweer een supermooie dag met dagtemperaturen van rond de 20 graden. Ik ga een uur met Lola lopen en dat kan gewoon in je T shirt. ’s Middags gaan we naar de Zuiderster en hebben daar gezellig een uurtje of 4 doorgebracht. Die mensen hebben ooit een oude tjalk, die voor de sloop bestemd was, gekocht. Ze hebben hem toen overlangs doorgesneden[gebrand] en verbreed naar 4,75. In 8 jaar tijds hebben ze daar samen een mooi woonschip van gemaakt en nu zwerven ze al 12 jaar in Zuid Frankrijk rond. Ze hebben veel ervaring en spreken ook een redelijk mondje Frans dus altijd makkelijk om zo iemand te kennen als er zich eens wat voordoet.

Vrijdag 7 – 12 – 2018

Het wordt bijna eentonig maar weer een zomerse dag in het verschiet. Vandaag gaan we de watertank vullen aan de overkant. De rondvaartboot die daar normaal ligt is een party aan het varen dus kunnen we makkelijk bij de water kraan komen. Na de middag gaan we naar Weldon, dat is een soort Praxis, maar dan nog veel groter en uitgebreider. We hadden die tip van die mensen van de Zierikzee dus zo zie je maar wat het nut is van mensen die hier al jaren rondzwerven. We hebben hier ook geïnformeerd naar platen multiplex maar die zijn hier vele malen duurder dan bij ons dus daar wachten we wel mee tot we terug in Holland zijn.

Zaterdag 8 – 12 – 2018

Het kan niet op. Ook vandaag weer een min of meer zomerse dag de 5e op rij. Vandaag is het brocante markt dus daar ook maar een kijkje gaan nemen. Hij is groter dan we gedacht hadden dus daar hebben we ons ook weer zo’n anderhalf uur weten te vermaken. Na de middag gaan we met Lola een lange wandeling langs het kanaal maken. Langs de ene kant heen, waarvan we de tweede helft aardig moesten klunen vanwege de vele kuilen gevuld met water, en langs de andere kant terug. Ruim 7 km gelopen maar met dit weer geen straf en dan ben je ook weer een paar uur onder de pannen.

Zondag 9 – 12 – 2018

Gisteravond, we lagen al op bed, ging het zo hard waaien dat ik er toch maar uit gegaan ben om een touw over de zonnepanelen te trekken. Moet er niet aan denken dat de wind er onder slaat. Vanmorgen was het bewolkt en stond er een aardige bries maar later zou blijken dat we toch nog aardig beschut lagen. Koud was het niet want de temperatuur meter gaf buiten nog 14 graden aan maar we missen de zon nu al. Om 12 uur na het radio programmade Sandwich vertrekken we naar Palavas les Flots. Als we in het kanaal komen en de wind recht van voren komt staan er schuimkoppen op het water en komen de waterspetters van het buiswater tegen de ramen. Daar het hier behoorlijk brak water is worden de ramen er niet schoner op. Al het werk van ramenzemen wordt teniet gedaan. Om 3 uur zijn we Palavas en varen een stukje de Lez op waar we op het steiger bij de supermarkt vastmaken. Er is daar ook een dieselpomp die vlak bij het steiger staat en de bedoeling was om hier dan de dieseltank af te vullen maar de prijs is hier 15 ct hoger dan in Aigues Mortes bij de Super U dus dat laten we maar zitten. Toch blijven we hier maar op de steiger liggen en kunnen morgen nog wat inkopen doen. Wat we daarna doen staat nog in de sterren en hangt mede af van het weer. Vandaag 16 km gevaren.